De sterrenchef volgt Jeroen Meus op als de nieuwe Beer & Gastronomy Ambassador, een titel die gaat naar een bekende persoonlijkheid die zich het voorbije jaar heeft onderscheiden door zijn bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie.

Sterrenchef Sergio Herman is door de Academy van Het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) uitgeroepen tot “Beer & Gastronomy Ambassadeur” van 2015. Herman volgt op de erelijst collega-chef Jeroen Meus op. Er wordt van hem verwacht dat hij het komende jaar de Belgische speciaalbieren en met name het gebruik van die bieren in gastronomie verder promoot.

De bekroning van BGLL bestaat sinds 2012 en is telkens bestemd voor een bekende persoonlijkheid die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft door “zijn of haar positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie”. De laureaten van de voorbije jaren waren Jean Blaute, Joachim Boudens en Jeroen Meus.

Sergio Herman haalde vorig jaar een eerste Michelinster binnen met zijn nieuwe Antwerpse restaurant The Jane en heeft daar heel wat speciaalbieren op de kaart staan. In het bargedeelte van The Jane, de Upper Room Bar, vond vorig jaar bovendien een walking dinner plaats met “beer & food pairing”. “Daar was ontzettend veel belangstelling voor”, zegt Herman. “Bier is vanonder het stof gehaald. Het is nu hip en cool.”

Herman zegt ook als kok “niet meer om bier heen te kunnen” als kwalitatief streekproduct. “De laatste jaren is de interesse voor bier enorm gegroeid. Het is heel mooi om daarop in te spelen en er je gasten mee te verrassen”, vindt hij. “Niet alleen in een gerecht, maar ook als begeleider of waarom niet in cocktails? ” (Belga/DB)

Source: http://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/sergio-herman-is-beer-gastronomy-ambassadeur-2015/article-normal-535887.html


Comments are closed